Dr. Ayşegül İşlek, omuz çıkığı tedavisinde geliştirdiği teknikle literatüre girdi

Dr. Ayşegül İşlek Yüksel’in Yeni Omuz Çıkığı Masaj Tekniği Viral Oldu!

Acil servislere en sık başvurulan durumlardan biri olan omuz çıkıklarında yeni bir masaj tekniği geliştiren Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayşegül İşlek Yüksel, literatüre girdi. Dr. Yüksel, güç kullanmadan, anestezik ilaçlar uygulamadan sadece belirli kas gruplarına masaj yaparak omuz çıkığını 20 saniyede yerine yerleştirebiliyor. Bu teknik, omuz çıkığı olan hastaların yüzde 95’inde etkili olduğunu kanıtladı.

Dr. Yüksel, geliştirdiği masaj tekniğini uluslararası Acil Tıp Dergisi JAJEP OPEN’da yayımladı. Omuz çıkığı videosu sosyal medyada viral olurken, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları da bu teknikle hastalarını tedavi etmeye başladı. Dr. Yüksel, “Akıl güçten üstündür” yorumlarıyla paylaşılan tekniğini ağrısız ve hızlı bir şekilde uygulayabildiğini belirtti.

Yeni Teknik Ağrısız ve Etkili!

Dr. Yüksel, omuz çıkıklarının tedavisinde ağrı kesici ilaçlara gerek olmadan sadece masajla sonuç alınabileceğini vurgularken, geliştirdiği tekniğin dünya çapında tanındığını söyledi. Ağrılı çekme işlemlerine gerek kalmadan sadece masajla omzu yerine yerleştirebildiklerini ifade etti.

Dr. Yüksel’in geliştirdiği masaj tekniği, on yıllık bir emeğin ürünü olarak ön plana çıkıyor. “İşlek Axillar masaj tekniği” olarak literatüre geçen bu yöntem, omuz çıkıklarının hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesini sağlıyor. Dr. Yüksel’in ortopedi, radyoloji ve acil tıp uzmanlarıyla birlikte yazdığı makale, tıp dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Omuz Çıkıkları ve Spor:

Ön omuz çıkıklarının en sık spor yaralanmalarında görüldüğünü belirten Dr. Yüksel, özellikle halı saha maçlarında bu tür sakatlıkların sıkça yaşandığını ifade etti. Sporculardaki omuz çıkıklarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi için “İşlek Axillar masajı” tekniğinin uygulanabileceğini belirtti.

Dr. Yüksel, geliştirdiği masaj tekniğinin ağrısız ve etkili olduğunu vurgulayarak, bu yöntemin omuz çıkıklarıyla mücadelede yeni bir dönem başlattığını belirtti.

Kaynak: haberlinki.com

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.