Gümüşhane Pestil ve Köme Ürünlerine Ramazan Ayında Yoğun İlgi
Gümüşhane’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kentin coğrafi işaretli ürünleri pestil ve kömeye olan talep artış gösteriyor. Dutun kazanlarda kaynatılmasının ardından fındık ya da ceviz ilave edilerek bezlerde kurutulmasıyla elde edilen pestil köme, hiçbir katkı maddesi içermemesi nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.
Gümüşhane’nin coğrafi işaretli ürünleri pestil ve kömenin Ramazan ayında da yoğun ilgi görmesiyle ilgili konuşan işletmeciler, vatandaşların özellikle Ramazan ayında hem tatlı niyetine hem de enerji vermesi bakımından pestil kömeye olan ilgisinin arttığını belirtiyor. Ramazan ayıyla birlikte siparişlerin de arttığına dikkat çekiliyor.
Ramazan ayıyla birlikte sipariş sayılarında artış yaşandığını ifade eden pestil köme işletmesi çalışanı Battal Sökmen, ürünlerin doğallığı ve enerji verme özelliğiyle tercih edildiğini vurgulayarak “Pestil ve köme Gümüşhane’ye has lezzetlerdir. Doğal olmaları ve enerji verme özellikleri nedeniyle vatandaşlar tarafından çok seviliyor. Ramazan ayı ile birlikte iftardan sonra tatlı niyetine tüketilmesi tercih ediliyor. Pestil ve kömenin sahurda da tercih edilerek insanları tok tuttuğu ve enerji verdiği gözlemleniyor. Bu ürünlerin içerisinde bulunan ceviz ve dutun lezzeti de ayrıca tercih sebebi oluyor” şeklinde konuştu.
Gümüşhane’nin eşsiz lezzetleri pestil ve köme, Ramazan ayıyla birlikte daha da popüler hale gelirken, doğallığı ve lezzetiyle vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.
More Stories
Mengen’deki Fabrikada Yangın Kontrol Altına Alındı
Bakan Işıkhan’dan mobbing genelgesiyle ilgili açıklama
FETÖ sayesinde ayakkabı boyacılığından Maydonoz Döner’in patronluğuna yükselmiş