Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Sağlıklı Beslenme ve Hareket Hayatınızda Çok Önemli

Prof. Dr. Anna Marchenko, son verdiği röportajda, sadece sağlıklı beslenmenin değil, günlük fiziksel aktivitenin de kilo alımıyla ilgili önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti.

Metabolizmanın yaşla birlikte yavaşladığını vurgulayan Marchenko, kas kütlesinin azalmasının vücudun kalori yakma yeteneğini olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle 40 yaşından sonra kilo kontrolünün zorlaştığını söyleyen doktor, egzersiz yapmanın ve günlük hareketliliği artırmanın kilo alımını önlemede önemli olduğunu vurguladı.

Öte yandan, hormonal dengesizliklerin kilo artışına da yol açabileceğini belirten Marchenko, özellikle tiroid hormonları ve insülin direncindeki bozuklukların kilo alımına neden olabileceğini ifade etti. Bu durumda, uzman kontrolünde hormonal dengenin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Moderasyon ve dengenin önemine vurgu yapan Marchenko, sağlıklı kilo vermenin aç kalmadan ve aşırı diyetlere başvurmadan da mümkün olduğunu belirtti. Beslenme ve hareketi dengelemek, uzman eşliğinde ilerlemek en doğru yol olabilir.

Kilo Kontrolü Önerileri

  • Günlük en az bir saatlik yürüyüş yapın
  • Hareketli aktiviteleri artırın
  • Vücut kitle indeksini düzenli olarak kontrol edin
  • Özellikle hormonal dengesizlik belirtileri varsa uzman kontrolünde tedavi olun
  • Sağlıklı kilo verme yöntemlerini uygularken dengeyi koruyun

Related Posts

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Uzmanlar uyarıyor: Ketojenik diyeti ezbere uygulamayın

Son yıllarda popüler olan ketojenik diyet, kontrolsüz bir şekilde uygulandığında sorunları da beraberinde getiriyor. Bu diyetin epilepsi hastaları için geliştirildiğini belirten Diyetetik Uzmanı Tuba Kayan Tapan, bilinçsizce yapılan ketojenik diyetin karaciğer ve kalp sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.