Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Lipödem Nedir?

Lipödem, bacak ve kalçalardan başlayarak ileri evrelerinde kolları da etkileyen, kanlanma ve lenfatik drenajın bozulduğu, hormonlara bağlı gelişen metabolik bir hastalıktır. Lipödem, simetrik yağ tutulumu ile bacaklarda ve kollarda kendini gösterir. Etkilenen alanlarda hassasiyet ve ağrı belirgindir.

Kadınların Yüzde 11’inden Fazlası Risk Altında!

Lipödem kadınların yüzde 11’inden fazlasında görülen bir hastalıktır. Lipödem genellikle obezite ve lenfödemle karıştırılabilir ancak simetrik yağ birikimi ve belirgin boyut farklarıyla diğer hastalıklardan ayrılır. Lipödemin ileri evrelerinde lenfödem gelişebilir ve hastalar majör depresyon yaşayabilir.

Lipödem Belirtileri Nelerdir?

  • Bacak ve kollarda vücuda uyumsuz yağ depolanması
  • Hassasiyet ve ağrı
  • Hızlı morarma
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Yürüme güçlüğü ve düz tabanlık

Lipödem Tedavisi

Lipödem hastalığının tedavisinde liposuction yöntemi kullanılarak anormal yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Liposuction, hastanın yaşam kalitesini artırarak ağrıları hafifletir. Tedaviye ek olarak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve cilt bakımı da önemlidir.

Related Posts

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Uzmanlar uyarıyor: Ketojenik diyeti ezbere uygulamayın

Son yıllarda popüler olan ketojenik diyet, kontrolsüz bir şekilde uygulandığında sorunları da beraberinde getiriyor. Bu diyetin epilepsi hastaları için geliştirildiğini belirten Diyetetik Uzmanı Tuba Kayan Tapan, bilinçsizce yapılan ketojenik diyetin karaciğer ve kalp sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi.