Eczaneler iflas tehlikesiyle karşı karşıya: ‘Önlem alınmazsa 2025’te sağlık kapısı kapanacak’

‘Eczacılar: Işıklarımızın Kapandığı Yıl Olacak’

Eczaneleri koruyan önlemlerin alınmadığından şikayetçi olan eczacılar SGK önünde toplandı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini belirtti. 2024 yılının kendileri ve hastaları için zor geçtiğini vurgulayan Üney, “30 bini aşkın eczanemiz, sürdürebildiği ilaç ve eczacılık hizmetlerini sırtındaki mali yüklerle sağlayabildi ama sesimiz duyulmazsa 2025 yılı eczanelerimizin ışığın söndüğü, sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak” uyarısında bulundu.

‘Ayakta Kalmak İçin Protokol’

SGK ile Ekim ayında sona eren İlaç Temin Protokolü üzerine yeni bir protokol imzalanmadığını dile getiren Üney, “30 bini aşkın eczanemizin ayakta kalması gerçekçi koşullarda ve mutabakatla imzalanacak protokole bağlıdır” dedi. Üney, SGK’yi Kamu Kurum İskontosundan doğan fiyat farklarının yurttaşın cebinden çıkmaması konusunda uyardı.

‘Tahsil Etmek İstemiyoruz’

Hasta katılım paylarında yüzde 542’ye varan artışları eleştiren Üney, “Emekli, asgari ücretli ve özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakan bu artışların geri çekilmesini istiyoruz. Ayrıca muayene ücretlerinin tahsilatı, eczanelerimizde yaptırılmakta olup, eczacılar olarak bu durumu istemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Sağlık Kapısı Açık Kalsın’

Acil önlemler alınmazsa eczanelerin iflasının başlayacağını belirten Üney, “Biz, halkımızın sağlık kapısını açık tutmak için buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli adımlar atılsın, sağlık kapınız açık kalsın” mesajını verdi.

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir