Murat Yakın’a şok! İsviçre Milli Takımı hırsızlık kurbanı oldu

İsviçre Milli Takımı’nın taktik ve analizlerinin içerisinde bulunduğu bilgisayarlar, veri-analiz ekibinin bulunduğu Düsseldorf’taki otelden çalındı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan İsviçre milli takımı, hırsızlık kurbanı oldu. Grubun son maçında Almanya’nın son dakika golüyle beraberliği zor kurtardığı teknik direktör Murat Yakın’ın takımına ait analiz verilerini içeren üç bilgisayar, ekibin Düsseldorf’ta kaldığı otelden çalındı.

Alman basınındaki habere göre, kırmızı-beyazlıların veri-analiz ekibine ait olan diz üstü bilgisayarlarda maç analizleri ve taktik bilgiler bulunduğu doğrulandı ancak bu bilgilerin acil ihtiyaç duyulan değil; turnuvanın geneline ait bilgiler olduğu belirtildi.

İsviçreliler hangi değerli taktiklerin ve analizlerin çalındığını söylememeyi tercih ederken, hırsızlığın milli takımın verilerine ilişkin bir saldırı olup olmadığından şu aşamada emin olunamadığı ifade edildi. Hırsızlık vakasının derhal polise bildirildiği, bunun üzerine otelin kamera kayıtlarının inceleme altına alındığı, olayın arkasında kimin olduğunun araştırıldığı ve soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiği vurgulandı. Tüm takımların bu tip verilerinin gizliliğine önem verdiğine dikkat çekilerek ‘Avrupa Şampiyonası zorlu bir mücadele ve sadece sahada değil’ yorumu yapıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir