Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Adana Eczacı Odası, “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisi” Konulu Toplantı Düzenledi

Adana Eczacı Odası tarafından üyelerinin katılımıyla “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Okan Sefa Bakıner, odanın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, obezitenin genetik, endokrin hastalıklar, ilaçlar ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Obeziteden kurtulmanın anahtarının beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu vurgulayan Bakıner, “Beslenme alışkanlıkları düzenlenebilir ve egzersiz yapılabilir. Diyetisyene başvuranların uygulayacağı diyetin sürdürülebilir olması önemlidir. 30 kilo verip tekrar almak yerine 5 kilo verip korumak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Bakıner, eczacılardan, obezite tedavisinde ilaçların kullanımı konusundaki deneyimlerini hastalarıyla paylaşmalarını ve her bireyi haftada en az 150 dakika yürümeye teşvik etmelerini istedi.

Toplantıya, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Unul ve eczacılar katılım sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Sağlık

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir