Osmanlı mutfağının çeşitli dönemlerinde ve farklı coğrafyalarında gelişen yemek kültürü, kültürel etkileşimleri ve değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geçiş hakkında bilgi veren bir kitap yayınlandı. Kitapta, 11 farklı makale yer almakta olup, editörlüğünü Prof. Dr. Arif Bilgin ve Dr. Ömer Faruk Can yapmaktadır.
Related Posts

Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dünyada eğitim artık dönüştü. Yani okullarda çocuklarımıza teorik olarak, ‘NASA’ya nasıl sunum hazırlarız’ı kitaptan öğretmek yerine, çocuklarımızın uygulamalı bir biçimde yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?
CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

Atamalarda mülakat hakkı kazananlar açıklandı
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar açıklandı.

HSK ÜYELERİ BELLİ OLUYOR: 15 adayın isimleri belirlendi.. İşte, o isimler
HSK üyeleri, basına kapalı gerçekleşen komisyon toplantısında belirlendi. 101 adayın katılım sağladığı seçim sürecinde, 48 Yargıtay üyesi, 6 Danıştay üyesi, 39 avukat ile 8 öğretim üyesi için değerlendirme yapıldı. Görüşmeler sırasında CHP milletvekilleri belirlenecek 15 adayın her biri için ayrı ayrı oylama yapılmasına yönelik önerge sundu. Tasnif Komisyonu kurularak HSK’ye seçilecek 5 üyenin üç katı adayın belirlenmesi için seçime geçildi. Peki, HSK üyeleri aralarından seçilecek olan 15 isim kim oldu? İşte, o detaylar

18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek
18 Emmy ödüllü Shogun 2. sezonuyla ekranlara gelecek

Köy kahvehanelerinde akademik seminerler
Bartın Üniversitesi (BARÜ), sel ve kuraklık riski taşıyan kırsal bölgelerde afet bilincini artırmak amacıyla köy kahvehanelerinde halkla buluşarak seminerler düzenliyor.