TurkZone CEO Talks: Gençlere Yönelik Kariyer İpuçları

Londra’da eğitim gören Türk öğrenciler için ilham verici bir buluşma platformu olan TurkZone CEO Talks, Bayes Business School’da gerçekleşti. Sunucu Berfu Güven’in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte konuşan Ülker CEO’su Mete Buyurgan, yapay zeka ve dijitalleşmenin iş dünyasında büyük bir rekabet avantajı oluşturduğunu belirterek, gençlere “Öğrenmeyi öğrenin” ve “Önce kurumsal deneyim kazanın” tavsiyelerinde bulundu.

İngiltere’de eğitim gören Türk öğrencileri bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik eden TurkZone, iş dünyasının önde gelen isimlerini gençlerle buluşturmaya devam ediyor. City Turkish Society işbirliğinde gerçekleştirilen TurkZone CEO Talks – Şubat 2025 etkinliği, Bayes Business School ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen markalarından Ülker’in CEO’su Mete Buyurgan, kariyer yolculuğunu, krizlerle nasıl başa çıktığını, liderlik anlayışını ve geleceğin iş dünyasında başarılı olmanın yollarını gençlerle paylaştı.

“Ürün geliştirme 1.5 yıldan 5 dakikaya indi”

Deneyimli gazeteci Berfu Güven’in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda konuşan Mete Buyurgan, iş dünyasının son yıllarda büyük krizlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Pandemi sürecinde tedarik zinciri kırıldı, dünya genelinde gıda erişiminde kriz yaşandı. Türkiye bu süreçte dayanıklılığını gösterdi, raflar boş kalmadı. 2050’ye kadar dünya nüfusunun artışıyla gıda üretiminin yüzde 65-70 oranında artırılması gerekecek. Küresel iklim değişikliği ve artan nüfus, tarımın gelecekteki en kritik sektörlerden biri olacağını gösteriyor” dedi.

Küresel rekabetin de yeniden şekillendiğine dikkat çeken Buyurgan, “Yapay zeka ve dijitalleşme, yeni ekonomik savaş alanları oluşturuyor. Şirket içi süreçlerde yapay zeka kullanımı hızla yaygınlaşıyor, öyle ki daha önce 1,5 yıl süren ürün geliştirme süreçleri artık sadece 5 dakikada tamamlanabiliyor. Teknoloji artık yalnızca IT departmanlarının sorumluluğunda değil, her çalışan bir teknoloji kullanıcısı olmak zorunda. Yapay zeka, iş dünyasında eşitliği sağlarken aynı zamanda büyük bir rekabet avantajı da oluşturuyor” diye konuştu.

“Önce kurumsal deneyim kazanın”

Kendi kariyer yolculuğundan da örnekler veren Buyurgan, başarı kadar başarısızlığın da iş dünyasının bir parçası olduğunu dile getirerek, gençlere “Öğrenmeyi öğrenin” mesajı verdi. Buyurgan konuşmasında gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Önce kurumsal deneyim kazanıp ardından girişimciliğe yönelmek, başarı için sağlam bir temel oluşturur. Girişimcilik sadece kendi işinizi kurmakla sınırlı değil; şirket içinde yenilikçi projeler geliştiren çalışanlar da destekleniyor. Başarıya odaklanmak, uzun vadede daha büyük fırsatların kapısını açar. Ayrıca, uzmanlaşma her geçen gün daha kıymetli hale geliyor; belirli bir alanda derin bilgiye sahip olmak, gelecekte büyük bir avantaj sağlayacak.”

“Beyin göçü değil, beyin gücü”

Etkinliğin son bölümünde konuşan Berfu Güven, yetenekli gençlerin Türkiye’den ayrılmasının bir kayıp olarak değil, Türkiye’nin küresel iş dünyasındaki gücünü artıracak bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Güven, “Beyin göçünü, beyin gücüne dönüştürebiliriz” dedi.

Etkinlik, genç profesyonellerin ve öğrencilerin liderlik kavramına dair yeni bakış açıları kazanmalarına yardımcı olurken, kariyer yolculuklarında önemli adımlar atmaları için rehberlik etti. Katılımcılar etkinlik sonunda networking yapma fırsatı bularak iş dünyasının dinamiklerini daha yakından tanıma şansı elde etti. TurkZone yönetimi arasında bulunan Kerem Özokur, Alanur Özokur, Kerem Gündüzkanat, Kaan Can Kımız, Ata Akçalı’nın bulunduğu TurkZone kariyer etkinlikleri ile birlikte genç yeteneklerin iş dünyasında fark oluşturmalarına katkı sağlamaya devam edecek. – İSTANBUL

Related Posts

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

ABD-Çin ticaret savaşının gölgesinde Apple, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Financial Times’a göre teknoloji devi, 2025 itibarıyla ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını Hindistan’a kaydırmayı hedefliyor. Bu karar, hem Çin’e bağımlılığı azaltma stratejisinin hem de Hindistan’ın teknoloji üssü olma yolundaki yükselişinin güçlü bir göstergesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir