Uzman: Organik olmayan her sebze ve meyve kanseri tetikliyor

Bursa’da Düzenlenen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ adlı söyleşi, büyük ilgi topladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kanser Haftası etkinliğinde, sağlıklı beslenmeden sosyolojik çevreye, spordan sağlık kontrollerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşiye Medicana Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt, kanseri yenen Sevgi Uyumaztürk katıldı ve deneyimlerini salondaki vatandaşlarla paylaştı.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, her hastanın, her bireyin hasta olduktan önce ve sonra beslenme şekillerinin farklı olduğunu belirterek, organik ve tarımsal ilaçlardan uzak bir beslenme tarzını önerdi. Şifalı bitkilerin antitümör etkisi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kanseri yenme sürecini anlatan Sevgi Uyumaztürk ise, hastalıkla karşı karşıya kaldığı anı ve süreci doğru yönetmenin önemini vurguladı. Uyumaztürk, herkesin kendine özgü bir savaş stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek, kişisel bakım ve destek tedavilerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.

‘Kanser Sosyolojik Bir Hastalıktır’

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt ise kanserin bireysel değil, sosyolojik bir hastalık olduğunu belirtti. Kanserin toplumu, aileyi etkileyen önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özkurt, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, düzenli sağlık kontrol ve taramalarının yaşam kurtarıcı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Gençsin ama risk altındasın, bu belirtiye dikkat!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Yıldırım, hipertansiyonun yalnızca yaşlıları değil, genç bireyleri de tehdit ettiğini vurguladı. 40 yaş altındaki bireylerde hipertansiyon oranının yüzde 9 ila 22 arasında değiştiğini belirtti.

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Endokrinolog 30’dan sonra kilo verilmemesinin nedenlerini sıraladı!

Endokrinolog, 30 yaşını geçen yetişkinlerde kilo vermeyi zorlaştıran başlıca etkenleri sıraladı.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Bağırsaklarınız sinyal veriyor olabilir: Bu belirtileri göz ardı etmeyin

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Sarıkaya, karın ağrısı, ishal ve kanlı dışkılama gibi belirtilerle seyreden inflamatuar bağırsak hastalıklarının doğru tedavi ve beslenme planıyla kontrol altına alınabileceğini belirtti.