Uzman: Organik olmayan her sebze ve meyve kanseri tetikliyor

Bursa’da Düzenlenen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ adlı söyleşi, büyük ilgi topladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kanser Haftası etkinliğinde, sağlıklı beslenmeden sosyolojik çevreye, spordan sağlık kontrollerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşiye Medicana Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt, kanseri yenen Sevgi Uyumaztürk katıldı ve deneyimlerini salondaki vatandaşlarla paylaştı.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, her hastanın, her bireyin hasta olduktan önce ve sonra beslenme şekillerinin farklı olduğunu belirterek, organik ve tarımsal ilaçlardan uzak bir beslenme tarzını önerdi. Şifalı bitkilerin antitümör etkisi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kanseri yenme sürecini anlatan Sevgi Uyumaztürk ise, hastalıkla karşı karşıya kaldığı anı ve süreci doğru yönetmenin önemini vurguladı. Uyumaztürk, herkesin kendine özgü bir savaş stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek, kişisel bakım ve destek tedavilerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.

‘Kanser Sosyolojik Bir Hastalıktır’

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt ise kanserin bireysel değil, sosyolojik bir hastalık olduğunu belirtti. Kanserin toplumu, aileyi etkileyen önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özkurt, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, düzenli sağlık kontrol ve taramalarının yaşam kurtarıcı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir